Tuesday, February 14, 2012

YouTube Creator Playbook: gebruik analysegegevens om uw doelgroep te bereiken


Dit is onderdeel van een doorlopende serie tips voor delen uit het YouTube Creator Playbook, een bron met aanbevolen werkwijzen en praktische tips die u onmiddellijk kunt gaan gebruiken voor uw kanaal en video's.

Er zijn grote hoeveelheden gegevens en informatie over uw kanaal, video's en doelgroep beschikbaar in YouTube Analytics, maar de echte kracht van deze informatie ligt in de manier waarop u deze gebruikt. Hier volgen tips voor hoe u de algemene prestaties van uw kanaal kunt bijhouden en hoe u uw video's kunt beoordelen op basis van wat de gegevens u laten weten.

Ontdek het verhaal achter de gegevens

· Leer wat elke statistiek betekent en hoe de verschillende statistieken met elkaar samenhangen om het 'waarom' en 'hoe' te bepalen van de trends die u opvallen. Ga niet gewoon met uw armen over elkaar zitten wanneer u een mooie toename in het aantal weergaven ziet, maar graaf dieper om meer informatie te vinden. Ontdek welke video verantwoordelijk is voor de toename of kijk naar de verkeersbronnen om te bepalen waar de nieuwe weergaven vandaan komen.
· Luister naar FreddieW terwijl hij uitlegt hoe hij gegevens bijhoudt en meet om de impact te beoordelen van alle strategieën die hij uitprobeert in zijn kanaal:


·

Pieken, grootste aantallen, hoogste waarden
· Gebruik YouTube Analytics om de pieken, grootste aantallen en hoogste waarden van elke statistiek te onderzoeken. Welke video's zijn verantwoordelijk voor de meeste abonnees en waarom? In welke week ontving uw kanaal de meeste weergaven en uit welke verkeersbron zijn de meeste weergaven afkomstig? De antwoorden op deze vragen kunnen u helpen uw toekomstige video's te plannen op basis van waar u het meeste succes behaalt.
· Gunnarolla gebruikt YouTube Analytics om te bepalen waar de weergaven voor zijn kanaal vandaan komen:

Video's die verantwoordelijk zijn voor abonnees
· Nu kunt u niet alleen de dagelijkse veranderingen in het aantal abonnees bijhouden, maar kunt u zien welke specifieke video's verantwoordelijk zijn voor uw abonnementen. Ontdek welke calls-to-action u helpen meer mensen aan te sporen zich te abonneren op uw kanaal.

Gebruik uw archief
· YouTube Analytics is een handige manier om niet alleen de prestaties van uw nieuwe uploads maar ook de prestaties van uw archief bij te houden. Met de statistieken voor 'Top 10' en videoniveau kunt u zien welke video's in uw archief nog steeds goed presteren of zelfs een toenemend aantal kijkers hebben. Gebruik deze informatie om te bepalen welke video's u als eerste moet optimaliseren met annotaties, nieuwe miniaturen of afspeellijsten.

Bekijk het YouTube Creator Playbook voor meer informatie over het gebruik van YouTube Analytics om uw kanaal succesvoller te maken en voor veel andere tips.

Ryan Nugent, Audience Development Strategist, heeft onlangs ''Echoes' van M83' bekeken.

2 comments:

 1. This blog is the you tube creator playbook,Also shared this blog and uploaded the video in this site related to this blog.  hammock

  ReplyDelete
 2. Obat pembesar penis

  Thank you for informations
  I am happy to find your website and can join to comment

  Pembesar Penis Di Jogja | Obat Vimax | Harga Vimax | Vimax Asli

  ReplyDelete