Friday, June 29, 2012

Maak kennis met WoozyBmx, ons succesverhaal van juni!

We beschikken over zeer veel partners in heel Europa die profiteren van het partnerprogramma van YouTube en zeer succesvol zijn op YouTube.  We hebben sommige van deze partners gevraagd hun ervaringen op YouTube en met het partnerprogramma te delen en tips te geven over hoe andere partners het beste kunnen profiteren van het platform. De uitgelichte partner van deze maand is WoozyBmx. Lees verder voor het succesverhaal en praktische tips.

Inleiding:
Vertel ons iets meer over jezelf. Wat is je naam en wat is de naam van je kanaal? Waar kom je vandaan en waar bevinden je fans zich?
 

Hallo, ik ben Dominik Wrobel. Ik maak actiesportfilms en ik ben de eigenaar en redacteur van het online BMX-videomagazine woozybmx.com en het bijbehorende kanaal youtube.com/woozybmx. In het kanaal zijn BMX-video's van over de hele wereld te zien.

Geschiedenis:
Vertel ons hoe dit alles is begonnen. Op wat voor manier en op welk moment ben je gestart met het maken van video's? Wanneer heb je besloten actief op YouTube te zijn en een partner te worden? Wat was je allereerste video op YouTube?

Toen ik nog op school zat, filmden mijn vrienden en ik elkaar bij onze fietsstunts. Ik bewerkte dat beeldmateriaal altijd tot korte video's. Dat was zo'n tien jaar geleden. In die tijd publiceerden we onze video's nog op VHS-banden. Vanaf dat moment ontwikkelde het zich eigenlijk vanzelf en in de loop der jaren kreeg ik de kans om te filmen en fietsen met enkele van de beste BMX'ers ter wereld, met geweldige camera-apparatuur. Bovendien kreeg ik zo de kans om veel te reizen. Ik ben de mensen die me de afgelopen jaren hebben geholpen en die met me hebben samengewerkt, ontzettend dankbaar. YouTube is ook al jaren een groot deel van wat ik doe. De keuze om mijn werk online te zetten en daar YouTube voor te gebruiken, was echt zo gemaakt.

Kanaal:
Geef een uitleg over je kanaal. Wat is het verhaal achter je kanaal? Hoe ben je tot het concept van je kanaal gekomen?

Ik was altijd al bezig met het online BMX-videomagazine woozybmx.com, waarin BMX-video's, foto's en nieuws van over de hele wereld te zien zijn. In de loop der jaren is het een van de grootste BMX-websites ter wereld geworden. Het is geweldig dat ik ook het bijbehorende YouTube-kanaal 'woozybmx' heb. Hierin is al mijn werk te zien, en bijdragen van andere filmers. Kwaliteit is het belangrijkst voor ons. De feedback die we krijgen, is de laatste tijd echt overweldigend. Dank jullie allemaal!

YouTube-partnerschap:
Geef informatie over je ervaring als YouTube-partner. Welke positieve invloed heeft je status als YouTube partner gehad op je bedrijf en sociale leven? Ben je voor verrassingen komen te staan? Wat zijn je toekomstplannen voor je kanaal en YouTube-partnerschap?

Het partnerschap met YouTube heeft me geholpen veel meer inzicht te krijgen in de website. Het is ook erg leuk om advies en ideeën van het YouTube-team te krijgen (dank je YouTube!). Mijn plannen voor het kanaal? Ik heb een aantal filmprojecten op stapel staan. Over het algemeen wil ik meer geweldige inhoud voor het kanaal publiceren, gericht op de BMX'ers, reizen en interviews. Maar ik probeer ook meer verhaallijnen en esthetische invloeden in het kanaal te verwerken: dingen die leuk zijn om te kijken. Hopelijk kan ik mijn droom dit jaar verwezenlijken en een kleine filmstudio openen met een schans-/street-/skatepark. Ik ben dat al een tijd van plan, en hopelijk gaat het dit jaar lukken... wacht maar af!

Succes:
Hoe definieer je succes? Hoe ben je op YouTube succesvol geworden? Wat waren je doelen voor je kanaal en hoe heb je deze bereikt? Wat zou je nieuwe YouTube-partners aanraden om succesvol te worden op YouTube?

Door al die positieve reacties en feedback van de BMX'ers waarmee ik film, blijf ik zeker gemotiveerd om door te gaan. Ik weet niet echt wat ik nieuwe partners zou kunnen aanraden. Doe wat je leuk vindt en wees niet bang om uit te proberen wat je bedenkt, denk ik.

Creatieve inspiratie:
Vertel ons wat jou inspireert. Beschik je over een specifieke creatieve voorkeur? Zijn er bepaalde andere YouTube-kanalen die je bekijkt of videomakers die je bewondert?

Mijn inspiratie is absoluut afkomstig van de BMX'ers en de locaties/plaatsen waarmee ik werk. Bijvoorbeeld om in een stad te zijn waar je nooit eerder bent geweest, of om de straten als je speelterrein te gebruiken. Dat is voor mij een van de leukste aspecten van filmen. Als tegenhanger voor de stadslocaties hou ik ook erg van zorgvuldig samengestelde opstellingen, zoals de filmstudio die ik eerder noemde. Je kunt een set helemaal indelen zoals je zelf wilt, met belichting, kleuren en rekwisieten. 

Belangrijke aandachtspunten:
Is er iets wat je aan de YouTube-community wilt vertellen over jezelf, je kanaal of je status als YouTube-partner? 

Ik waardeer het echt dat jullie reacties bij mijn video's achterlaten. Stel gerust je vragen. We doen ons best om iedereen een antwoord te geven. Blijf vooral reageren!

Secretosdechicas, YouTube Partner, heeft onlangs  "Bmx Street- Stefan Lantschner Carhartt Video"bekeken.
  


1 comment: