Friday, March 23, 2012

Maak kennis met Koalakombat, ons succesverhaal van maart!


We beschikken over zeer veel partners in heel Europa die profiteren van het partnerprogramma van YouTube en zeer succesvol zijn op YouTube.  We hebben sommige van deze partners gevraagd hun ervaringen op YouTube en met het partnerprogramma te delen en tips te geven over hoe andere partners het beste kunnen profiteren van het platform.  De uitgelichte partner van deze maand is Koalakombat. Lees verder voor het succesverhaal en praktische tips.  
                                    
 
Inleiding:
Vertel ons iets meer over jezelf. Wat is je naam en wat is de naam van je kanaal? Waar kom je vandaan en waar bevinden je fans zich?

Mijn naam is Ralph Ruthe en mijn kanaal op YouTube heet 'koalakombat'. Toen ik in 2006 begon, was ik bezig een Flash-game met dezelfde naam te ontwikkelen, en ik besloot in een opwelling mijn kanaal dezelfde naam te geven. Als ik terugkijk was dat misschien niet zo'n goed idee, maar het is ook geen ramp. Ik woon en werk in het Duitse Bielefeld.

Geschiedenis:
Vertel ons hoe dit alles is begonnen. Op wat voor manier en op welk moment ben je gestart met het maken van video's? Wanneer heb je besloten actief op YouTube te zijn en een partner te worden? Wat was je allereerste video op YouTube?
 

Halverwege 2005 had ik al enkele jaren succes met strips die werden gepubliceerd als boeken en publicaties in diverse tijdschriften. Verschillende pogingen om mijn personages en inhoud in samenwerking met professionele animatiestudio's en productiebedrijven om te zetten naar video mislukten, omdat ik niet volledig tevreden was met het resultaat. Professionele producers begrepen mijn gevoel voor humor niet en produceerden daarom met name voor een kinderpubliek. Mijn doelgroep bestaat juist eerder uit tieners, zonder maximale leeftijd. Ik richt me daarnaast meer op inhoud dan op kunst. Mijn eerste video uit 2006 was dan ook een muziekvideo zonder animatie en met zelfontworpen poppen. Toen ik Falk Hühne leerde kennen, die al animaties produceerde, zag ik de kans samen korte clips te produceren met een klein budget, zodat ik gevestigde spelers kon laten zien wat mijn ambities en vaardigheden waren.

Kanaal:
Geef een uitleg over je kanaal. Wat is het verhaal achter je kanaal? Hoe ben je tot het concept van je kanaal gekomen? Deel een afspeellijst met je drie favoriete video's.
 


Het doel van mijn kanaal is humor. Of mijn video's nu animatie, mensen of poppen bevatten: het gaat erom dat de humor 100 procent mijn humor is. Muziek speelt een belangrijke rol in mijn clips. Ik schrijf en componeer alles zelf. Mijn top drie is : "Du bist wie Sand", "Biber und Baum 2", "FLOSSEN - die Falltür".

 

YouTube-partnerschap:
Geef informatie over je ervaring als YouTube-partner. Welke positieve invloed heeft je status als YouTube-partner gehad op je bedrijf en sociale leven? Ben je voor verrassingen komen te staan? Wat zijn je toekomstplannen voor je kanaal en YouTube-partnerschap?
 

Het belangrijkste voordeel van het YouTube-partnerschap is voor mij dat ik video's kan ontwikkelen zonder mijn ideeën wat betreft inhoud en tijd te moeten beperken, en dat ik de mogelijkheid heb mijn productiekosten terug te verdienen (en soms zelfs een beetje winst te maken). Ik had dit niveau echt niet verwacht.
Mijn personages en cartoons waren al bekend vóór mijn YouTube-partnerschap, maar alleen via YouTube kon ik mezelf ook als musicus en filmproducent presenteren aan mijn publiek, omdat ik video's kon produceren zonder beperkt of gebonden te zijn in mijn creativiteit. Ik ben erg tevreden met de situatie en hoop dat alles op deze voet verdergaat.

Succes: 

Hoe definieer je succes? Hoe ben je op YouTube succesvol geworden? Wat waren je doelen voor je kanaal en hoe heb je deze bereikt? Wat zou je nieuwe YouTube-partners aanraden om succesvol te worden op YouTube?
 

Voor mij is succes de kans te doen wat ik het liefst doe en wat ik goed kan, zodat ik erkenning krijg van mensen en ik ervan kan leven. Ik denk dat dat het recept voor succes is: doen wat je echt leuk vindt om te doen. Dat geldt niet alleen voor YouTube, maar ook in het algemeen.

Creatieve inspiratie:
Vertel ons wat jou inspireert. Beschik je over een specifieke creatieve voorkeur? Zijn er bepaalde andere YouTube-kanalen die je bekijkt of videomakers die je bewondert?
 

Alles kan inspiratie opleveren: boodschappen doen in de supermarkt, een film, een opgevangen gesprek in de metro, en natuurlijk ook andere YouTubers. Zo ben ik bijvoorbeeld fan van de clips van Mr. Weebl.

Belangrijkste leerpunten:
Is er iets wat je aan de YouTube-community wilt vertellen over jezelf, je kanaal of je status als YouTube-partner?Ik probeer mezelf af en toe te verrassen.  

Koalakombat, YouTube Partner, heeft onlangs  “ Dick Figures: Kung Fu Winners bekeken.

2 comments:

 1. This blog is based on the Maak kennis met Koalakombat, ons succesverhaal van ma art,It is based to the you tube creator And shared more video related to this site and blog also.

  recliner chair

  ReplyDelete
 2. Obat pembesar penis

  Thank you for informations
  I am happy to find your website and can join to comment

  Pembesar Penis Di Jogja | Obat Vimax | Harga Vimax | Vimax Asli

  ReplyDelete