Thursday, January 19, 2012

Een mondiale zoektocht naar de beste verhalenvertellers ter wereld


YouTube blijft de plek waar creatieve mensen hun verhalen kunnen delen met een wereldwijd publiek.

Om hun werk aan de wereld te laten zien, hebben we samen met het Filmfestival van Venetië en Scott Free London gewerkt aan de organisatie van een mondiale wedstrijd met de naam Jouw Filmfestival.

De deelname is gratis, maar één winnaar verdient een productietoelage van $500.000 om samen te werken met de wereldberoemde Scott Free Films.

Vanaf 2 februari kunnen contentmakers van over de hele wereld een video van 15 minuten insturen naar Youtube.com/yourfilmfestival. Formaat, stijl en genre zijn niet van belang, zolang de video maar is gebaseerd is op een verhaal.

Na het sluiten van de inzendingstermijn op 31 maart zal ons kennerspanel 50 halvefinalisten kiezen, waarna een wereldwijd publiek zal stemmen om de 10 finalisten te kiezen.

De 10 finalisten vliegen naar Italië, waar hun werk vertoond zal worden op Filmfestival van Venetië 2012.

In Venetië zal door een speciale jury een winnaar van de Grote Prijs gekozen worden, die een YouTube productietoelage van $500.000 voor een nieuw werk verdient en de unieke kans krijgt om samen te werken met Scott Free.

We zien je inzending graag tegemoet. Bekijk ook onderstaande video waarin je kunt horen hoe andere filmmakers YouTube hebben gebruikt als middel om hun verhalen te delen met de wereld.

Nathan Weinstein, Entertainment Marketing Manager, bekeek onlangs **“The Dark Knight Returns trailer”**

2 comments: