Monday, February 3, 2014

4 Tips voor het maken van korte video's om te delen

Hoe maak je een geweldige video die anderen meteen met vrienden willen delen? We geven je vier tips van een paar van de beste videomakers op YouTube om je op weg te helpen.
Val op
De korte video 'The Dark Side of the iPhone 5S Lines' van Casey Neistat onthult een verborgen kant van onze culturele obsessie voor technologie. De video is in documentaire stijl opgenomen en vertelt een compleet verhaal in zes minuten. De verrassende climax laat een diepe indruk achter, waardoor kijkers de video gelijk willen delen.

Vind je niche
De video 'Portal: Survive! (Live-Action Short)' is gebaseerd op de populaire videogame Portal. Er wordt dan ook flink geprofiteerd van de aanzienlijke fanbase van dit spel. Portal-fans reageren met hun favoriete quotes, discussiƫren erop los en vragen om meer video's die zijn gebaseerd op Portal. Het spel is meer dan 4 miljoen keer over de toonbank gegaan, dus de doelgroep is behoorlijk groot.

Bereik je doelgroep
De korte video 'I Forgot My Phone' behandelt een probleem in onze samenleving op een manier die veel kijkers aanspreekt. Als een video iets laat zien waar kijkers zich in kunnen herkennen, willen ze dit delen en erop reageren. Wat zouden ze schrijven als ze de video op social media delen?

Wees actueel
Vice nam het controversiƫle onderwerp over de Amerikaanse wapenwet als uitgangspunt voor de video '3D Printed Guns (Documentary)', en koppelde dit aan de nieuwe hippe 3D-printtechnologie. De video stelt de wapenwet aan de kaak en werd gepubliceerd op een moment waarop dit het onderwerp van de dag was.

Al deze video's laten zien dat het juiste onderwerp essentieel is voor het succes van je video. Ga naar ons Playbook voor videomakers voor meer informatie over het maken van video's die je publiek aanspreken.

Jeremy Kaye en Devin McNulty, programmeringsstrategie, hebben onlangs gekeken naar Arnold Works at Gold's.

2 comments: